FMBB Selectiedag (3)


10 december 2022

In de middag waren de laatste 3 parcoursen, twee keer een vast parcours en een keer een jumping, voor de selectie van het FMBB 2023 Agility Team. Margot was nog volop in de race met zowel Bliska (2e plaats - 160 punten) als Beau Noir (6e plaats - 84 punten). Ook Jacqueline & Brittanie, de nestzuster van Bliska, (11e plaats - 60 punten) zag nog mogelijkheden. C'est Chelsey des Féaux maakte als eerste hond van het C-nest samen met Harrie deze middag haar debuut in de WK selectiewedstrijden. Margot stond er met 160 punten relatief goed voor, maar had wel nog minimaal 1 punt nodig op een vast parcours (eis in selectiereglement).

Vast Parcours 1
Margot liep met beide honden een disk. Ook Harrie met Chelsey liepen tegen een disk aan. Jacqueline & Brittanie echter wisten een 3e plaats te lopen en hadden hiermee 40 punten aan hun totaal toegevoegd.

Vast Parcours 2
Ook op dit parcours liep Margot met zowel Bliska als Beau Noir een disk. Dit betekende dat Bliska uitgeschakeld voor selectie voor het WK-Team. Beau Noir was inmiddels zo gezakt op de ranglijst dat Margot op het laatste resterende parcours, de jumping, punten moest lopen met hem om plaatsing zeker te stellen.
Jacqueline liep met Brittanie een disk en zag ook een spannende jumping tegemoet. Dé verrassing op dit parcours waren Harrie & Chelsey die met de eerste plaats ervan door gingen, een mooie binnenkomer.

Jumping
Het kon, met alleen nog de jumping te lopen echt nog alle kanten uitgaan. Gelukkig herpakten de dames zich en liepen Margot & Beau Noir een keurige 2e plaats en wisten Jacqueline & Brittanie een 3e plaats te veroveren. Harrie & Chelsey liepen hier een disk.

Einduitslag
Margot & Beau Noir: 5e plaats met 144 punten.
Jacqueline & Brittanie: 6e plaats met 140 punten.
Margot & Bliska "Not Qualified".

De filmpjes én uitslagen van vandaag kun je vinden onder deze link.
Het FMBB WK wordt van 11 tot en met 16 april 2023 in Roemenië, te Oradea gehouden.